Even voorstellen

FransZegelBouw Chris

Chris Simons

Eigenaar

Chris (1989) staat aan het roer bij Frans Zegel Bouw. Hij kwam in 2007 in dienst bij de bouwonderneming en trad in 2016 toe tot de bedrijfsleiding. Per 1 januari 2021 nam hij het bouwbedrijf over van oprichter Siep Schellinger. Chris houdt zich bezig met o.a. de klantcontacten, planning, innovaties, inkoop, personele zaken, aansturing en facturatie. Je vindt hem niet alleen op kantoor, maar ook op de bouwplaats. Regelmatig maakt hij een ronde langs alle lopende projecten om feeling te houden met het werk. Chris zet voort waar Frans Zegel Bouw groot mee is geworden: het leveren van goed werk. Kwaliteit staat voorop.

Ons team

Wij zijn trots op onze medewerkers. Zij vormen het hart van ons bedrijf. Ze zijn loyaal en verstaan hun vak.
Gezamenlijk zorgen we met zijn allen er voor, dat wij de kwaliteit kunnen leveren die we nastreven en dat we trots kunnen zijn op het resultaat.
We stellen ze graag aan u voor:
Bert Eppink

Bert Eppink (1961)

functie:
metselaar
in dienst sinds 1997
Mark Huisman

Mark Huisman (1987)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2009
FransZegelBouw WimJan

Wim Jan Bruin (1967)

functie:
calculator/werkvoorbereider
in dienst sinds 2009
Jaap DeWaard

Jaap de Waard (1958)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2010
Richard Vonk

Richard Vonk (1966)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2010
Jan Kingma

Jan Kingma (1958)

functie:
metselaar
in dienst sinds 2011
Lieuwe VdVeen

Lieuwe van der Veen (1962)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2013
Arie Daalder

Arie Daalder (1958)

functie:
werkplaats timmerman
in dienst sinds 2014
Remon VdZwaag

Remon van der Zwaag (1981)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2015
Marco Brozius

Marco Brozius (1989)

functie:
timmerman
in dienst sinds 2016
Robbin Oosterhof

Robbin Oosterhof

functie:
timmerman
in dienst sinds 2017
Marcel Witte

Marcel Witte

functie:
calculator/werkvoorbereider bouwkundig tekenaar
in dienst sinds 2017
Cor Rutten

Cor Rutten

functie:
timmerman
in dienst sinds 2020
Sem Siersma

Sem Siersma

functie:
leerling timmerman
in dienst sinds 2017
Roel Wite

Roel Witte

functie:
leerling timmerman
in dienst sinds 2018
Bodhi van Heerwaarden

Bodhi van Heerwaarden

functie:
leerling timmerman
in dienst sinds 2018

Missie

Mooie dingen maken

Bouwbedrijf Frans Zegel heeft een duidelijke missie: mooie dingen maken, waarbij het draait om kwaliteit. Wij gaan niet voor massa en omzet, maar kiezen bewust voor projecten waarin we samen met de opdrachtgever wat moois kunnen neerzetten. Afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgevers kunnen wij het gehele bouwproces begeleiden of ondersteuning geven waar dat nodig is. Onze zestien medewerkers zijn goed opgeleide vakmensen met hart voor de zaak. De meesten van hen werken al jaren bij ons bedrijf en zijn loyaal en toegewijd. Onderdeel van onze missie is daarom ook om ervoor te zorgen dat zij aan het werk kunnen blijven. Nu en in de toekomst.


Bedrijfsfilosofie

Vertrouwen als fundament

Het fundament van ons bedrijf is vertrouwen: onze opdrachtgevers moeten er op kunnen vertrouwen dat zij krijgen wat is afgesproken. Ook voor onze leveranciers, onderaannemers en bouwpartners willen wij een betrouwbare partner zijn. Daarom is ons motto: afspraak is afspraak. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze opdrachtgevers tevreden zijn en dat de samenwerking met klanten en leveranciers prettig verloopt. We gaan voor hoogwaardige kwaliteit tegen de beste prijs.


Bedrijfshistorie

Van eenpitter naar middelgroot bouwbedrijf

In 1983 startte Siep Schellinger zijn eigen aannemersbedrijf. Eind jaren zeventig had hij een opleiding tot timmerman afgerond en werkte hij bij een bouwbedrijf in Oosterend op Texel. Economisch gezien waren de beginjaren tachtig slechte tijden voor de bouwsector en Siep kwam op straat te staan; zijn werkgever kon het niet meer bolwerken en het bedrijf hield op te bestaan. Inmiddels had Siep zijn aannemerspapieren gehaald en na enkele maanden zonder werk besloot hij zijn eigen bouwbedrijf te starten.

In het bedrijf van zijn ouders Frans Schellinger en Wil Schellinger-Zegel, ooit opgericht door opa Frans Zegel in 1902, startte de jonge ondernemer in de familieschuur aan de Heemskerckstraat met zijn bouwbedrijf Frans Zegel Bouw. De goede naam van de familie Zegel, een bekende handelsfamilie op het eiland met meerdere winkels en bedrijven, gaf nieuwe klanten het vertrouwen dat het ook met dit bedrijf wel goed zat. Siep startte met het maken van kozijnen, trappen en renovatiewerkzaamheden en had al na enkele maanden zijn eerste personeelslid. Zijn voornemen om klein te blijven, mislukte. Al snel groeide het bouwbedrijf flink en werden ook grote nieuwbouwprojecten aangenomen.

Het oude bedrijfspand werd in 1995 fors uitgebreid met kantoorruimtes en een kantine. Het personele bestand was inmiddels uitgebreid tot vijftien medewerkers. Al enkele jaren na de oplevering van de nieuwbouw voorzag Siep dat uitbreiding op de huidige locatie problematisch zou worden en dat ook de bereikbaarheid van het bedrijf in het geding zou kunnen komen door de dorpsontwikkeling van Oudeschild. Hij besloot grond aan te kopen op het bedrijventerrein aan de rand van het dorp voor de bouw van een nieuw bedrijfspand. Nog tijdens de bouw werd ook de naastgelegen grond aangekocht.

In 2009 werd het nieuwe bedrijfscomplex aan de Krukas in gebruik genomen.

Franszegel Pand 2002
Franszegel Pand 1994
Franszegel Pand 1987
Frans Zegel
Franszegel Markt

Keurmerken

Keurmerk

Frans Zegel Bouw is een erkend bouwbedrijf. Wij zijn aangesloten bij de belangrijkste brancheorganisatie van de bouw en lid van het keurmerk BouwGarant. Dat biedt u als opdrachtgever desgewenst extra zekerheden.


Erkend leerbedrijf

Wij leiden vakmensen op

Onze medewerkers zijn stuk voor stuk vakmensen. Goed opgeleid en met veel kennis en ervaring. Ook in de toekomst willen wij graag blijven werken met vakmensen die over de juiste vaardigheden beschikken. Daarom investeren wij graag in de toekomst en in onze toekomstige medewerkers.

Frans Zegel Bouw is erkend leerbedrijf. Wij leiden jongens en meiden uit de sectie hout op tot zelfstandige professionals met vakkennis en liefde voor het timmerambt. De leerlingen die wij opleiden, krijgen een praktijkopleider toegewezen die hen de fijne kneepjes van het vak leert.

Wil jij verder in het hout en ben je op zoek naar een leerbedrijf? Neem dan contact met ons op.